Ginger thee tegen spierpijn

01-05-2024 13:30 By Koy

Waarom Ginger thee na een Thai Massage

In de Thaise keuken wordt veel gebruik gemaakt van kruiden en groenten. Als je in Thailand op de markt loopt, dan zie je dat men de voorkeur geeft aan verse bereiding van maaltijden. Gember is zo'n maaltijdcomponent die je overal terugziet en deze wortelsoort leent zich bijzonder goed voor het maken van heerlijke drankjes, shakes en ook een kopje thee..


Gember is een krachtige ontstekingsremmer, de actieve stof in gember wordt 6-gingerol genoemd. Het wordt onder andere gebruikt als middel tegen spierpijn na het sporten. Gember verhoogt bovendien de opname van voedingsstoffen, dit is een goede reden om in ieder gerecht wat gember te verwerken. Gember houdt je bloedsuikerspiegel in balans (+tip), een te hoge bloedsuikerspiegel betekent dat er insuline in je bloed circuleert; zolang er insuline in je bloed zit is het onmogelijk om af te vallen.

Ginger thee tegen spierpijn

Er zijn zelfs studies dat Gember goed is voor hersenfuncties, het vermindert tegen menstruatiepijn, artrose en (reumatische) artritis, gember helpt enerzijds deze chronische ontstekingen tegen te gaan, maar bestrijdt ook de pijn. Gember heeft antibacteriƫle en antivirale eigenschappen, griep en een verkoudheid kan sneller worden genezen als je gember gebruikt.

Koy

Koy

Eigenaar Thai Sanctuary Oisterwijk
https://www.thai-sanctuary-oisterwijk.nl/